lørdag 3. april 2010

Påskeferien 2010 Dag 2

Torsdag 1/4-10
Masfjordnes – Byrknesøy – Eivindvik - Takle

Natten på Masfjordnes gikk fint, ingen kom og ville ha oss vekk derifra. Litt blåsing midt på natten slik at det rugget i vognen. Grått vær i sør, lettere i nord, men det så ut som om været trakk nordover og det skulle vise seg å stemme. Vi ville ut på Byrknesøy for å se oss omkring og muligens finne et sted å overnatte. Håpet var at det var en mulighet i Skjerjehamn (der Olav V statuen står).
Byrknesøy er nok et paradis på sommeren, men nå var det mye grått her. Men under det grå skimtet vi det vakre og vi har lyst å komme ut hit igjen en sommerdag. Skjerjehamn var stengt. Det er mulig vi hadde fått låne strøm og vann her, men vi har liksom ikke helt lyst til å trenge oss på for mye, og spesielt ikke skjærtorsdag midt i middagstiden. Dessuten hadde været forverret seg og vi bestemte oss for å ferge over til fastlandet igjen og fortsette nordover.
Kursen ble satt mot Eivindvik. Flott landskap på veg dit, og vi så en del bobiler, de fleste med NB nummer. Vi har enda ikke fått på vårt, det må prioriteres. På vei mot Eivindvik passerer vi Tusenårsstaden Gulating. Den er verdt et besøk. Godt tilrettelagt med parkering og flott opparbeidet landskap. Statuene bak senen er monumentale. Her ser det ut som om de har klart det kunststykke å lage et stort anlegg ute i naturen uten å bruke dynamitt! Man har brukt de naturlige steinformasjoner, søkk og knauser til å skape et harmonisk og interessant område. Selv om det var kald og vått gav dette oss en fin opplevelse så når her er framføring av spel eller lignende i godt varmt vær kan jeg tenke meg det er en fin opplevelse.
I Eivindvik så det heller ikke ut som om det var noen ledige stikk-kontakter og vannkraner! Vi hadde fylt vann så egentlig kunne vi ha stått hvor som helst. Men .........

Når vi kjører i Norge holder vi oversikten med NAF sin kartbok og setter ruten opp på GPS. Nå hadde GPS vert stilt inn på Eivindvik men vi ville videre. I følge NAF sin veibok går det vei videre rundt neset og opp til Sognefjorden. Jeg kan ikke huske jeg har sett dette før og reflekterte ikke så mye over det. Veien var smal og vi kom ned til en kai, for fjordabåtene/hurtigbåtene? Her stod det også en bobil. Flott sted, men vi var på videre videre videre sporet. Veien videre var smal men flott, nylaget? Her er det godt med møteplasser og det trengs. Et fantastisk landskap brakte oss forbi bortgjemte viker med gamle småbruk som klemmer seg fast mellom fjæresteinene og fjellknausene. Her har folk funnet freden og et livsgrunnlag. For de som maktet å leve av det naturen gav har nok dette vært et paradis, selv om det har vært slitsomt.
Midt frampå dette neset ligger Dingja. Her er det gjestehavn for småbåter og etter det jeg forstår muligheter for overnatting. Fram til hit er det godt mulig å kjøre med bobil (Eivindvik – Dingja) men du må ikke være redd for å måtte rygge. I Dingja skulle vi definitivt stoppet og overnattet. Jeg er sikker på at her hadde vi fått låne strøm og fylt vann. Ikke veldig god plass, men jeg tror det er muligheter å stå på grasplen her og. I Dingja er det også en liten butikk. Jeg anbefaler dere å lete stedet opp på internet og ringe dem for å høre om det er mulig å få stå her. Veien videre fra Dingja til Rutledal vil jeg på det sterkeste ikke anbefale med bobil! Vår er 7m lang og det gikk, men vi traff heldigvis bare personbiler på vegen. Dette er en gammel veg som er bygget rundt terrenget fra gård til gård. Her må du svinge speilene rundt utstikkende knauser og trær. Men for et landskap. Vi klarte jo selvsagt det kunststykket å kjøre nesten hele denne dagen uten å ta bilder! Så her mangler vi dokumentasjon på alt! fae»&%@¤n! Vi skal tilbake til Dingja.
Vi kom omsider ut på normal vei igjen i Rutledal. Veien mellom Rutledal og Brekke er ikke mye å skryte over, men den framstår som en autostrada i forhold til veien mellom Dingja – Rutledal. Nå kjørte vi til Botnen camping i (på) Takle. Det var deilig å få vann, strøm og internet igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar